Ha Hiszel benne

„Ha hiszel benne, igazzá lesz." Ha félsz valamitől - a félelem roppant erős gondolat -, te is elmondhatod majd Jób mondatát: „amitől rettegve remegtem, az jöve reám"

Annyira egyszerű a világunk és mi mégis olyan bonyolulttá tesszük.

Mindenhol olvashatunk már, a vonzás törvényéről, a teremtésről. Könyvek állítják, képzeld el és megvalósul. Azután nagyon sokan csalódnak, mert elképzelik, hogy milliomosok lesznek és mégsem válik valóra az álmuk és azt mondják ez hülyeség. De nem, nem az. Csak kimaradtak részletek…

A részletek:

Vegyük alapul a párkapcsolatot, mert végül is, abban segítek a Nőknek, hogy megtalálják a saját csodájukat, persze mondhatod, hogy téged nem érdekel a boldog párkapcsolat és én elfogadom, persze, persze. Majd akkor térj vissza, mikor rájössz Te is, hogy az életünk értelme a szeretet. De egyébként az útmutatás érvényes a pénzre, az egészségre, a karrierre is.

Tehát, élsz egy rossz kapcsolatban, és vágysz arra, hogy a párkapcsolatod egy csoda legyen, tele romantikával, megértéssel, szenvedéllyel, harmóniával, vagy éppen szingli vagy és várod, hogy jöjjön a herceg, fehér lovon. Elképzelted, az már nagyon jó.

Azután, azon kapod magad, hogy elégedetlenkedsz, és még mindig a körülményekre reagálsz. Tele vagy negatív gondolatokkal, úgysem lesz ilyen, nem fog jönni, nem is érdemlem meg, nem vagyok szép, nem vagyok ilyen-olyan……, meg amúgy is nem is láttam még jó kapcsolatot. Azt tesszük, amit mások tesznek, és anélkül osztjuk sokak hitét, hogy megvizsgálnánk, vajon az egyes doktrínák tényeken vagy mondákon alapulnak-e. Amikor az első Férjemmel éltem, abban a rossz kapcsolatban, és szétnéztem a barátnőim, ismerőseim körében, csak azt láttam, hogy borzalmas a kapcsolatuk. Mindenki panaszkodott. Nincs is normális Férfi a világon, stb…..

Márpedig léteznek gyönyörű kapcsolatok, erről sokat írtam. Hidd el, Te is érdemes vagy rá és hidd el, egy szerető társsal élni, a világ legcsodásabb érzése. Erről már sokat írtam….most arról írok, hogyan is értem el a saját csodába, olyan mélyről.

Tehát a negatív gondolataiddal, az a probléma, hogy egyrészről reagálsz a körülményekre, másrészről a hiányra koncentrálsz. De ebben az állapotban nem is tehetsz mást. Mert, nem biztos, hogy tudod: ha meg akarod változtatni az életedet, nem elég elképzelni dolgokat. Fontos lépés az is, de utána „munka” jön. Lehet évek munkája, de hidd el megéri.

Mert tele vagy hiedelemmel, félelemmel, beépültek a létedbe, a hozzáállásodba, a reakcióidba. Ezeket először felül kell tudnod írni magadban. Valószínű a hiteden is dolgozni kell. Fontos még, hogy az álmaidból célt tudj formálni. A célodra összpontosítani kell, kellenek kidolgozott részletek, tudnod kell, hogyan is érsz oda, ahová érni akarsz.

Nem jöhet a herceg, ha te nem szereted magad. Nem jöhet a herceg, ha nincs önbizalmad. Nem lehet jó a párkapcsolatod, ha te nem fejlődsz, ha nem tudod, hogy hogyan kell nőként létezni és a mintáidat követve, beleállsz a párodba, férjedbe állandóan, aki azt gondolja egy sárkánnyal élek és amint jön a királylány lelépek. Nem lehet csoda a párkapcsolatod, ha cselédként létezel és a tisztelet nem is volt, vagy kiveszett a kapcsolatodból és te hagyod, hogy így éljetek. Valószínű azért hagyod, mert nem bízol magadban, mert nem szereted magad eléggé. Végül is, ha te nem szereted magadat, akkor miért várod el, hogy a párod szeressen? Nem jöhet a romantikus herceg, ha Te férfi üzemmódban létezel. Ki akarna hercegként egy férfias nővel romantikázni? Ha árad belőled, a ki ha én nem energiája…..ha versengeni akarsz vele, az helyett, hogy csábítanád…

Tehát, megvan a képed mire vágysz. Az már jó. Először, minden a láthatatlan birodalomban alakul ki, s csak utána nyilvánul meg a látható dolgok világában. Először minden csak eszme, később válik majd valósággá. Először minden a spirituális tartományban jelenik meg, és csak azután fejeződik ki anyagi formában.

És, el kell indulnod a fejlődés útján, meg kell vizsgálnod az akadályozó hiedelmeidet. Tudatosan. Általában hagyjuk, hogy elménk anélkül szívja magába a különféle nézeteket és kijelentéseket, hogy feltettük volna magunknak a kérdést, vajon e nézetek valós tényeken alapulnak-e? Végül azután azon kapjuk magunkat, hogy teljesen alaptalan hiedelmek, benyomások és nézetek súlya nehezedik a vállunkra. Mint mikor az volt a női köröm meggyőződése, hogy nincsenek is csodás Férfiak, csak hülyék….

Márpedig a világ tele van velük. Váltottam energiákat és váltott a világ is….

Mindezek a mély meggyőződések hatnak a betegség, a sikertelenség, a pénztelenség témájában is.

Egy ügyfelelem például azzal jött, hogy nem érti, kidolgozza magát, tanult is és mégsem tud egyről a kettőre jutni. Beszélgetéseink során, kiderült, mennyire nem bízik magában, mennyire azt gondolja, ő semmire sem jó. Hát hogyan is érhetne így el bármit? Ha nem hisz Önmagában, sőt lenézi Önmagát.

Én például nagyon sokat dolgoztam a pénz elfogadásán. Mert vágyakozhattam én sok pénzre, ha közben olyan gondolatok voltak beépülve a tudatalattimba, hogy a gazdagok csalók, meg persze irigység is volt. Az irigység pedig a hiányra összpontosít…

Ha felismerted, nem szereted magad, el kell kezdened, szeretni magadat. Ha felismerted, nem bízol magadban, akkor növelned kell az önbizalmadat, önbecsülésedet.

Ma már annyi lehetőséged van és segítséget is találsz, csak a döntést kell meghoznod, márpedig én most itt élek, ebben a világban és én a saját csodámban akarok élni! Kutakodj csak magadban, ismerd fel a hiedelmeidet és tudatosan kezd el átformálni a gondolataidat, az érzéseidet és így az egész világodat.

A negatív gondolatok:

Figyelj magadra: ha negatív dolgok járnak a fejedben, javítsd ki őket pozitív, békés, kiegyensúlyozott gondolatokra. Ebben segítenek a mantrák.

Tehát kezelted a hiedelmeidet, negatív gondolataidat. Megvan az álomkép, az az álom, álom is marad, ha nem formálod céllá.

Minden cselekvést és megnyilvánulást a gondolat hív életre és határoz meg, ezért a kitűzött célokat csak kellő összpontosítással érhetjük el.

A célra összpontosítani kell!

Szükséged van egy olyan célra, amiért hajlandó vagy küzdeni. Egyes emberek azért nem érnek el sikereket, mert csak ide-oda tévelyegnek, vágynak egy jó kapcsolatra, közben pedig percenként megállapítják, hogy nincs ilyen az életükben, meg akkor mégis csak jó így egyedül, vagy társas magányban, vagy így, vagy úgy…. Így ők, a kudarc magvait vetik el, és kudarcot is fognak aratni. Vannak azután olyanok is, akik ugyan keményen dolgoznak, de nincs céljuk, és önmagukban sem hisznek: az ilyen emberek bátortalanok, és szinte vonzzák a szerencsétlenséget, következésképp soha nem jutnak semmire.

Feladat: Döntsd el, mit akarsz, és tarts ki a döntésed mellett, ha törik, ha szakad.

Ha szinte naponta változtatjuk az elképzelésünket arról, hogy milyen szobrot faragjunk ki egy kőtömbből, haszontalanul törjük magunkat; a végén kárba vész a kőtömb, munkánk pedig értelmetlenné válik. Ugyanez igaz jövőnk felépítésére is: ha már elvetettük egy adott cél gondolat-magvait, őrizzük meg azokat elménkben mindaddig, amíg anyagiasult formában meg nem valósítjuk őket. Ha kellően akarunk valamit, és megfelelő mentális erőfeszítéssel véssük be az adott vágyat a tudatalattinkba, majd teszünk is érte, nem vallhatunk kudarcot.

A puszta vágyakozás viszont meddő időtöltés, mert ilyenkor nem hisszük el, hogy szert tehetünk vágyaink tárgyára (ugyanez vonatkozik arra az esetre is, amikor hagyjuk szabadon kalandozni az elménket). Ilyenkor valójában így szólunk belső erőnkhöz: „Igen, szeretném, ha rendelkeznék ezzel a bizonyos valamivel, de ez meghaladja a képességeimet." Aki így használja mentális erejét, bizonyosan kudarcot vall. Gondolkodjunk pozitívan: ne azt mondjuk, hogy „szeretném", hanem azt, hogy „szert tettem rá". Sokat írtam már a hála listáról. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos az, hogy hálás legyél, mennyire fontos az, hogy meglásd az örömöt és mennyire fontos az, hogy amikre vágysz, azokat is vedd bele a listába, mintha már megtörtént volna.

A hit:

Soha ne tegyünk azonban olyan kijelentéseket, amelyeket nem tudunk valódi hittel állítani. Még a legbátrabb, lelkiekben legerősebb emberekkel is előfordul, hogy legszívesebben feladnák a küzdelmet. Megesik néha, hogy minden körülmény ellenünk munkálkodik, s azt érezzük nincs értelme a további próbálkozásnak. Ilyenkor se feledjük el, hogy mindig pirkadat előtt legsötétebb az éjszaka, s hogy hittel és kitartással győzelemre jutunk majd! Ne feledjük azt se, hogy néha azok is fáradtnak érezték magukat, néha azok is fel akarták adni a küzdelmet, akik később elértek céljaikat. Ám közben mégsem adták fel. Ha így tettek volna, soha nem ismertük volna meg a nevüket. Vágyainkat először belső világunkban kell hittel, reménnyel és bátor munkával felépítenünk, s a külső körülményektől függetlenül megtartanunk.

Én nem mondom, hogy ez könnyű munka, tudom milyen nehéz, de megéri.

Tudom, mert ma is úgy keltem, hogy elbizonytalanodtam egy pillanatig, vajon a sok munka, a sok energiabefektetés egyszer megtérül? Vajon rám találnak, mindig azok a Nők, akinek szüksége van a támogatásomra, tanácsaimra?

A hit egy olyan erő, amely képes hegyeket mozgatni, megváltoztatni sorsokat és elképesztő dolgokat létrehozni az életünkben. A hit nem csupán egy egyszerű gondolat vagy érzelem; ez az az erő, amely segít átlépni a korlátokat és elérni a lehetetlent. És miért olyan kritikus fontosságú a hit önmagunkban?

A hit önmagunkban az önbizalom kiindulópontja. Amikor hiszünk abban, hogy képesek vagyunk valamire, azonnal megváltozik az attitűdünk és a viselkedésünk. Az önbizalom erősítése által növeljük az esélyeinket a sikeres teljesítésre.

A hit az, ami előre visz minket a kitűzött célok felé. Amikor hiszünk abban, hogy valóban elérhetjük a vágyott eredményt, hajlandóbbak vagyunk keményebben dolgozni, kitartóbbak lenni és képesek vagyunk túljutni a nehézségeken. Mint Én, most. Mert olyan mélyen beágyaztam a hitemet a lelkembe, hogy hiába van kiingás, azonnal, vagy pár perc alatt visszaállok a középpontba.

A hit kulcsa az optimizmus. A hit feltölt bennünket pozitív energiával, és segít abban, hogy az élet nehéz pillanataiban is pozitív perspektívát találjunk. Az optimista látásmód a problémákat kihívásokként kezeli, nem pedig lehetetlen akadályokként.

A hit inspirációt és kreativitást hoz az életünkbe. Amikor hiszünk abban, hogy képesek vagyunk új dolgokat létrehozni vagy meglévőket fejleszteni, akkor felszabadítjuk a kreativitásunkat és az innováció iránti vágyunkat.

A hit nem csak a szellemünket erősíti, hanem a testünket is. A pozitív hitrendszer segít csökkenteni a stresszt, támogatja az immunrendszert, és gyógyító hatással bír az egész testre.

A hit az egyik legfontosabb eszköze a megbocsátásnak. Amikor hiszünk abban, hogy az emberek változhatnak, könnyebb szívvel engedjük el a múlt sérelmeit és nyitottabbá válunk az emberi kapcsolatokra.

Sok sikeres ember történetében közös az a tény, hogy rendelkeztek egy erős hitrendszerrel. A hit a siker alapja, mert amikor hiszünk abban, hogy sikeresek lehetünk, akkor az életünk úgy rendeződik, hogy tükrözze ezt a hozzáállást.

Tehát összességében a hit egy olyan varázserő, amelynek ereje akkor teljesedik ki, amikor aktívan gyakoroljuk, és mindennapi életünk részévé tesszük.

Ha nem vagyunk elégedettek jelenlegi körülményeinkkel, a vizualizáció módszerének segítségével úgy alakíthatjuk át az életünket, ahogyan nekünk tetszik. Ne törődjünk hát a látszattal: csak rajtunk múlik, hogy sikeresek, boldogok és egészségesek legyünk.

Gondolatainkat tehát hasonló módon kell elvetnünk és gondoznunk, akár a zöldségek magvait, mert csak így érhetünk el igazi eredményt. Lehet, hogy öntudatlanul is vetettünk már el magvakat, s ezért néha jó eredményre jutottunk, de ez mit sem változtat a tényen, hogy csak a tudatosság vezet valódi eredményekhez.

A nincstelenség, a boldogtalanság, a magány és a betegség mindig az adott minőségekbe vetett hitből fakadnak. Az efféle körülmények nem csupán szükségtelenek, de egyben természetellenesek is. Az Univerzumot semmi nem korlátozza, és ha kívánságunk összhangban van a törvénnyekkel, bármire szert tehetünk. Alkossunk magunkban tiszta mentális képet vágyunk tárgyáról, majd minden nap lépjünk be mentális világunkba, hogy megélhessük ezeket az eszméket, felismervén, hogy jelenlegi körülményeinket öntudatlan módon is ugyanazzal a módszerrel teremtettük meg, amelyet most tudatosan alkalmazunk.

Tegyük minden nap azt, amit helyesnek találunk, s tanuljuk meg, hogy csak jó dolgokra számítsunk, olyan dolgokra, amelyekre vágyunk. Tarts naponta mentális nagytakarítást, hajítsd ki a szükség és a diszharmónia gondolatait, s látni fogod, hogyan alakulnak számodra kedvezően az események. Bizonyára ismerős a történet arról a templomnyi emberről, akik azért gyűltek össze, hogy esőért imádkozzanak, ám esernyőt mindössze egy kislány vitt magával. Imájuk alatt esni kezdett, el is áztak mind, kivéve azt az egyet, akinek a hite valóban elhozta a záport.

A hitedet erősítheted mantrákkal, tudatos gondolkodással.

Közben ne feledd: ha filléres üzleteket kötsz az Élettel, az Élet is csak apró garasokat fizet vissza neked mindaddig, amíg meg nem tanulod, hogy az Univerzum korlátlan lehetőségeket nyújt számodra.

A teljesítmények Varázslatos Titkának nyitját az jelenti, ha egyszerre csak egy intenzív vágy él bennünk. Egyszerre mindig csak egy célunk legyen, csak egy vágyra összpontosítsunk. Ha fel akarunk jutni egy hegy tetejére, nem azért indulunk el, hogy minduntalan visszaforduljunk, és újabb ösvényeket keressünk - ha így cselekszünk, soha nem érünk fel a csúcsra. Ugyanez a helyzet vágyaink esetében is: egyszerre mindig csak egy célra szabad összpontosítanunk.

Idézzük fel magunkban azt, amire a legjobban vágyunk; vegyük úgy, hogy az adott dolog már be is következett. Értsük meg, hogy amit kértünk, máris a miénk, mivel bármit kívánunk, az abban a pillanatban megadatik nekünk - azonban szilárdan meg kell tartanunk a vágyunkat, és teljes szívünkkel kívánnunk kell az adott dolgot, mert a Növekedés Törvénye csak így fejtheti ki hatását.

Ha újra és újra kiássuk a kertben elvetett magokat, hogy lássuk, vajon kicsíráztak-e már, vagy ha rendszeresen új magokat ültetünk a helyükre, soha nem tudunk majd aratni, mert nem lesz mit. Mivel e törvény minden növekedés és fejlődés esetében érvényes, könnyűszerrel beláthatjuk, hogy az elvetett gondolat magjainkat őszinte, vágyakkal teli bizalommal kell várnunk. Nem véletlenül mondják: a türelem rózsát terem. Sokunknak van mit edzenie a türelmünkön 😊 Egyszóval fel kell ismernünk, hogy vágyunk tárgya már azelőtt megadatott nekünk, mielőtt kézzelfogható formát öltött volna. Ha valóban képesek vagyunk hinni ebben, tudat alatti elménk bizonyosan érzékeli majd, amint beteljesül a vágyunk.

A sikeres emberek egyszerre mindig csak egy dolgot akartak elérni. Derítsük ki, mire vágyunk, vizualizáljuk olyannak a dolgokat, amilyennek látni szeretnénk őket, építsünk ki magunkban új eszméket az életről, hagyjunk fel azzal a hiedelemmel, hogy szükségképpen mindig lesznek gazdagok és szegények, vagy nincsenek csodás Férfiak a földön, változtassuk meg az eszméinket, s látni fogjuk, hogy az élet csodálatos kaland. Ha felülemelkedünk végre a megszokásokon, minden egyes nap új lehetőségekkel ajándékoz majd meg.

Apropó, szokások. Szokásaink teremtményei vagyunk mind testi, mind lelki szinten. Életünk, fizikai állapotunk, körülményeink tévedhetetlen biztonsággal tárják fel a gondolkodásmódunkban rejlő megszokásokat. Valaki egyszer azt mondta: „A gondolatokból cselekedetek fakadnak, a cselekedetekből pedig megszokások. Ha megszokásokat ültetsz el magadban, akkor jellemet szüretelhetsz, ha magát a jellemet veted el, egész sorsot aratsz majd." A „jellem" szó szótári meghatározása a következő: „a természet vagy a megszokások által bevésett, az adott egyént a többi embertől megkülönböztető jellemvonások összessége". Láthatjuk hát, hogy uralkodó gondolkodásmódunk teremtményei vagyunk, a Vonzás Törvényének értelmében testünk és körülményeink mindig pontosan tükrözik lényünket.

Csak AKKOR VÁLTOZTATHATJUK MEG ÉLETKÖRÜLMÉNYEINKET, HA ÁTALAKÍTJUK ÉLETSZEMLÉLETÜNKET. A boldogsághoz és a jóléthez vezető út mindig egy titkos gondolattal kezdődik. Az úton akkor haladhatunk előre, ha teremtő érzéseink és gondolataink révén helyesen cselekszünk

Elménk fejlettségi szintjének megfelelően irányítja azt a folyamatot, amelynek segítségével az Univerzum, különféle anyagi természetű dolgokat nyilvánít meg számunkra, tudat alatti benyomásaink pedig aktuális énünket határozzák meg.

Ezért, ne azt a következtést vonjuk le az elmondottakból, hogy elég csupán elolvasnunk ezt a blog bejegyzést, és máris nekiláthatunk új világunk megteremtéséhez.

A makkban ott rejlik ugyan a fenséges tölgy, ám ahhoz, hogy a magból fa legyen, a Növekedés Törvénye szükséges.

Az emberi lélek, azonban, nem függ az időtől. Először meg kell értenünk a életünk lényegét, mert mielőtt új körülményeink megnyilvánulnának, először egy újfajta tudatosságnak kell kialakulnia bennünk. Ha valakit egész életében korlátok közt neveltek, ha a körülményei nehézkesek, az nem képes azonnal megalkotni magában a boldog párkapcsolat, vagy a gazdagság mentális képét; azt azonban képes vizualizálni, hogy ott van mellette egy Férfi, akire ha ránéz, elönti a boldogság, vagy tekintélyes pénzösszegeket költ el a plázában, s lassanként a boldog párkapcsolathoz, vagy a milliók gondolatához is hozzászoktathatja magát. Ha meg akarjuk őrizni lelki egyensúlyunkat, először a tudatosságunknak kell megváltoznia, hogy új eszméink új vágyakat véshessenek be tudat alatti elménkbe. E kívánságok mindig tökéletes összhangban lesznek saját láthatatlan mintáinkkal, mentális képeinkkel.

Összefoglalva a recept a csodához:

Vágy kialakítása, pontos mentális kép létrehozása. Pl. boldog párkapcsolatban szeretnék élni, majd egyre több részlet elképzelése, milyen is, akivel együtt szeretnék élni? Hogyan viselkedik velem? Mit szeret csinálni? Milyen boldog vagyok mellette? Nyugodtan oldalakat szánhatsz neki, írd le, javítgasd a képet

Folyamatos Önvizsgálat: hiedelmek, félelmek felfedezése. Pl. nem tartom magam szépnek, nem tartom érdemesnek magam arra, hogy boldog legyek, stb.

A hiedelmek, félelmek átváltoztatása különféle eszközökkel. Mantrák használata, segítő szakemberrel elkezdeni dolgozni az önbizalmon, önbecsülésen, stb. Részt vehetsz az Elbűvölő Nő programban….. :) várlak szeretettel

Hála gyakorlása, mindenért, ami van és mindenért, amit szeretnék.

A vágy céllá való formálása. Pl. mi is kell ahhoz, hogy az általam elképzelt csodás Férfi majd észrevegyen? Nőiesebb lehetnék, stílust kell váltanom? Magabiztossá kell válnom? Milyen lépések segítenének nekem? Részt vehetsz az Elbűvölő Nő programban…

Cél kitűzése. 2 év múlva boldog párkapcsolatban élek, addig ezt és ezt teszem. Lépésről, lépésre kidolgozva

Elhiszem, hogy igaz lehet? A hit növelése Önmagamban, az Univerzumban.

Pozitív hozzáállás, pozitív gondolatok.

Tettek! Nem elég kitűzni a célt, tenni is kell érte

Ölelés: Gabriella